Bahçeli güçlükle bitirdiği grup toplantısında Diyarbakır Barosu'nu hedef gösterdi

Fotoğraf: MHP Sosyal Medya

Asopress - Bahçeli, 20 Haziran tarihinde Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında başlayan ve hızla yayılan anız yangınından etkilenen yurttaşlara geçmiş olsun dileklerini sunduktan sonra sosyal medyada hakaret içeriklerine dair suç duyurusunda bulunan Diyarbakır Barosu'nu hedef aldı.  


Bahçeli, "Bu tür nefret dolu kampanyaları organize edenler Türkiye'nin milli birliğine düşmandır ve bu durumu kınıyoruz" açıklamasında bulundu.  Ardından Diyarbakır Barosu'na suçlamalar yönelten Bahçeli "Ancak Diyarbakır Barosu’nun sivri ve sipariş açıklamasıyla hangi emel ve hedefleri canlı tutmak istediği de gözden uzak tutulamaz. Anız yangınını fırsat bilip bin yıllık kardeşliğimizi ateş altına almak isteyen provokatörler az çok bellidir, fakat onların şirret oyunlarını bozmak ise hepimize düşen milli bir ödevdir. Kaldı ki bugüne kadar ağaçların, orman canlılarının, doğal güzelliklerin nasıl yakıldığını, nefes borumuz olan yeşil alanların nasıl küle dönüştürüldüğünü ve bunların müsebbiplerinin kimler olduğunu sanıyorum bilmeyen, duymayan ve tanımayan yoktur. Puslu havalarda girdikleri deliklerden birer ikişer ortaya çıkarak rant devşirmenin, yalan ve dedikodu sahasını genişletmenin bayağı hevesine kapılanların yakasından tutmak milli ahlak ve adaletin var oluş gayesidir. Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar edenler tüm çirkin suretleriyle açıktadır, nihayetinde maksatlı telkinleri, marazi tembihleri, melun taciz ve istismarları herkes bilmelidir ki, sonuçsuz kalmaya mahkumdur" ifadelerini kullandı: 

MHP lideri ayrıca CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu ve şunları söyledi: "CHP içinde istikrarı sağlayamamış, siyasi aklını ve iradesini kaybetmiş bir yapıdır. Bu durum Türkiye'ye güvenle hizmet etmesini imkansız kılar. CHP'nin siyasi tasarımları, bölücülüğü ve PKK'yı normalleştirme çabalarından başka bir şey değildir."

Bahçeli, son olarak, Sinan Ateş cinayet davasına dair "Milliyetçi Hareket Partisi’yle aşık atılamaz, boy ölçüşmeye hiç kimse cüret edemez. Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup davamızı ve partimizi sanık olarak afişe etmeye kalkanların da alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm. 1 Temmuz’da başlayacak söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında hiç kimse orada bulunmayacaktır. Herkes eteğindeki taşı döksün de şahit olalım. Kim ne biliyorsa, hangi belge, bilgi ve bulguya sahipse, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim.
Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım" dedi. 

Konuşmasını zorlukla bitiren Bahçeli, konuşma sonrası salondan güçlükle ayrılırken korumalar görüntü alınmasını engelledi. 

Haber Merkezi