AP: Yemen'de gemi vuruldu akıbeti bilinmiyor

Asopress - Özel güvenlik firması Ambrey, iddiasına göre Yemen'de bir gemi vuruldu. Vurulan gemiye dair herhangi bir iz olmadığı aktarıldı. 

Associated Press(AP) yer alan habere göre geminin Husi'ler tarafından vurulmuş olabileceği ifade edildi. Husi'lerin elinde bulunan liman kenti Hodeida açıklarında bir telsiz çağrısı yapılarak geminin vurulduğu bildirildi. Özel güvenlik şirketi Ambrey, bölgede bulunan bir savaş gemisinin saldırıya karşılık verdiğini de dile getirdi. 

Gemiye yapılan saldırıda yarıların olup olmadığı, geminin hasar görüp görmediği henüz net olmadığı haberde yazıldı. İngiliz ve ABD ordularından yapılan saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadığı da bildirildi. 

Husiler'den herhangi bir saldırı üstlenmesi olmadığını yazan AP'nin haberine göre, Husi'lerin saldırılarını üstlenmeleri saatler hatta günler alabildiğini ifade edildi.

Husi'ler bugüne kadar toplam dört denizcinin ölümüne neden olan saldırılarda füze ve insansız hava araçlarıyla 60'tan fazla gemiyi hedef aldı. Kasım ayından bu yana bir gemiyi ele geçirilirken ve ikisini batırıldı. 


Husi'ler ABD öncülüğündeki hava saldırılarının Ocak ayından bu yana Husi'leri hedef aldığını ve 30 Mayıs'ta düzenlenen bir dizi saldırıda en az 16 kişinin öldüğünü, 42 kişinin de yaralandığını aktarıyor. Husi saldırılarının İsrail, ABD ya da İngiltere bağlantılı gemileri hedef aldığını birçok açıklamasında belirtiliyor. Ancak saldırıya uğrayan gemilerin birçoğunun İsrail-Hamas savaşıyla çok az bağlantısı var ya da hiç yok - İran'a gidenler de dahil.

Kaynak: AP

Haber Merkezi