'1 Mayıs' Taksim'e çıkmaya çalışanlara gözaltı

Fotoğraf: Sosyal Medya

Asopress -  İşçi ve emekçilerin tarihi sembol olan İstanbul’un Taksim Meydanı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ihlal kararına rağmen 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı. Yasaklanan meydan için sendikalar ve muhalefet ise ısrarcı.

İlk gözaltılar ilk görüntüler izle

Valiliğin yasak kararını tanımadığını açıklayan sendikalar ve muhalefet, Saraçhane’de toplanıp Taksim’e yürüyecek. Ancak Taksim Meydanı’na çıkan yollar sabahın erken saatlerinde trafiğe kapatıldı. Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına dahi izin verilmezken, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı. İstiklal Caddesi ve Taksim’e çıkan tüm yollar polis bariyerleriyle kapatıldı.

Kent güne OHAL niteliğindeki yasaklarla başladı. Yollar, metro istasyonları, metrobüs durakları kapatıldı, vapur seferleri iptal edildi. Otoparklar boşaltıldı, çöp konteynırları toplatıldı.

Marmaray’ın Yenikapı İstasyonu çıkışında ve Saraçhane Meydanı’nda toplanmalar başladı. Saraçhane Meydanı’nda DİSK’in ses aracı yerini aldı. Arama noktaları kuruldu. Toplanma hazırlıkları yapılıyor.

Taksim Mis Sokak'ta ve kimi noktalarda bazı gruplar Taksim'e çıkmaya çalışırken polis tarafından gözaltına alındı. 

Haber Merkezi